ΧΑΝΙΑ

ΧΑΝΙΑ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Βόλος - Χάνια 26 χλμ.
 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου βρίσκεται στη κορυφή «Αγριόλευκες» του όρους Πήλιο του Ν. Μαγνησίας.
Το Πήλιο, αποτελεί έναν εξαίρετης φυσικής ομορφιάς ορεινό όγκο, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών κι επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους. Η χωροθέτηση του χιονοδρομικού κέντρου στον ορεινό όγκο του Πηλίου, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
- Μεσαία χρονοαπόσταση από την πόλη του Βόλου (περίπου 45 λεπτά με ΙΧ σε κανονικές συνθήκες)
- Σχετικά καλό οδικό δίκτυο με το οποίο εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο.
Το Κτιριακές υποδομές
Σήμερα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου λειτουργούν:
5 Αναβατήρες συνολικής δυναμικότητας 2.000 ατόμων /ώρα
3 εναέριοι (2 μονοθέσιοι, 1 διθέσιος)
και 2 συρόμενοι
Πίστες συνολικού μήκους 7,5 χλμ.
2,5 χλμ.σκί καταβάσεων και
5 χλμ. σκι περιπατητικό.
Καταφύγιο δυναμικότητας 80 ατόμων.

Χώροι στάθμευσης: υπάρχουν 3 χώροι στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας
350 αυτοκινήτων.
χιονοδρομικό κέντρο έχει σχετικά εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα καθώς επίσης και στα νησιά των Βορείων Σποράδων (μέσω του λιμανιού του Βόλου).

 

ΤΟ ΣΑΛΕ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ

Στο ψηλότερο σημείο του Πηλίου, μέσα στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται ένα υπέροχος χώρος Σαλέ που προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα στους επισκέπτες του από τις συναρπαστικές χειμερινές του δραστηριότητες.

Στο Σαλέ θα βρείτε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, διακοσμημένο με παραδοσιακά στοιχεία και πολύ γούστο. Το πέτρινο τζάκι του θα σας κρατήσει συντροφιά όση ώρα απολαμβάνετε το ζεστό καφέ σας ενώ η υπέροχη θέα από τα ξύλινα παράθυρά του θα σας καθηλώσει. Απολαύστε από εκεί όλο το Πήλιο μέχρι και τη θάλασσα του Αιγαίου.

Η παρεϊστικη ατμόσφαιρα και η ζεστή διακόσμηση με τις γούνινες λεπτομέρειες κάνουν τον επισκέπτη να το λατρέψει. Αν η καθαρή ατμόσφαιρα του βουνού σάς άνοιξε την όρεξη, στο Σαλέ θα βρείτε διάφορα γευστικά σνακς που θα σας "δυναμώσουν" για τις μετέπειτα συναρπαστικές σας περιπέτειες.

 

Το Σαλέ γίνεται πόλος έλξης από πολλούς επισκέπτες αφού είναι το μοναδικό στην περιοχή και συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στο ήδη υπέροχο ειδυλιακό τοπίο.